Koleksi Ucapan Ramadhan 2024 Terbaik – Menawan Kalbu

Koleksi Ucapan Ramadhan 2024 Terbaik

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang penuh dengan pelbagai keistimewaan berbanding bulan-bulan yang lain. Ramadhan juga digelar sebagai bulan suci dek kerana Ramadhan adalah bulan menyucikan jiwa dan raga.

Pada bulan ini juga, pelbagai peristiwa penting berlaku. Antaranya ialah peristiwa diturunkan al-Quran sebagai mukjizat agung Nabi Muhammad saw pada malam 17 Ramadhan. Selain itu, pada 10 malam terakhirnya pula, terdapat 1 malam digelar Lailatul Qadar yang punya fadhilat lebih baik daripada seribu bulan.

Walau apapun, beruntunglah bagi muslimyang berpuasa. Allah akan menilai dan membalas amal ibadah ini dengan pahala yang berlipat kali ganda pada akhirat kelak. Insya-Allah.

Koleksi Ucapan Ramadhan 2024 Terbaik

Ucapan Ramadhan 2024 Ringkas

 • Ramadan Mubarak!
 • Mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan.
 • Saya ingin mengucapkan selamat menyambut Ramadhan Kareem.
 • Semoga diberi kesihatan yang baik dan semangat ketaqwaan pada bulan Ramadan ini.
 • Semoga Allah makbulkan segala doa yang dipanjatkan pada bulan yang mulia ini.
 • Semoga Ramadhan tahun ini membawa lebih kemakmuran dan kegembiraan buat kita semua.
 • Semoga Ramadan membawa kita semua lebih dekat untuk dimakbulkan doa yang dipohon.
 • Semoga dilimpahkan rezeki untuk Iftar bersama insan tersayang.
 • Semoga Allah swt sentiasa membimbing dan melindungi kita semua sepanjang bulan Ramadan ini.
 • Semoga diberi kesihatan dan kesejahteraan pada bulan Ramadhan ini.
 • Semoga Allah swt memberikan ketenangan dan kedamaian sepanjang bulan yang mulia ini. Ramadhan Mubarak!
 • Semoga kebaikan dan cahaya Ramadhan membuat kita berasa kenyang semasa melakukan ibadah puasa.
 • Ramadan mengingatkan kita bahawa iman memungkinkan segalanya. Ramadan Mubarak!

Koleksi Ucapan Ramadhan Kareem Kreatif

Pada kesempatan Ramadan¸ saya berdoa agar Allah swt sentiasa merahmati dan membimbing kita semua ke arah tujuan hidup yang diredhai-Nya. Ramadan Mubarak.

Salam Ramadan untuk semua yang mengenali diri ini walau dimana jua anda berada. Semoga Ramadhan tahun ini memberi inspirasi kepada kita semua ke arah kehidupan yang lebih baik dan dirahmati oleh-Nya.

Sempena Ramadhan ini, saya ucapkan selamat sejahtera kepada anda dan seluruh ahli keluarga. Saya mendoakan agar kalian dipenuhi dengan kegembiraan, ketakwaan dan kekuatan untuk menjalani ibadah puasa.

Semoga Allah sentiasa ada untuk melindungi daripada segala perkara negatif dan membimbing kita ke arah jalan yang diredhai-Nya. Selamat Menyambut Ramadhan. Ikhlas daripada saya dan seisi keluarga.

Semoga bulan Ramadan yang mulia ini memberi kita semua keberkatan yang terbaik dan membawa seribu satu kegembiraan dalam hidup. Salam mesra sempena Ramadhan Mubarak!

Semoga setiap detik Ramadan ini menyucikan jiwa dan raga kita semua. Salam sayang di bulan Ramadhan untukmu yang jauh di mata tapi dekat dihati.

Koleksi Ucapan Ramadhan 2024 Terbaik

Dari lubuk hati yang kudus, saya berharap agar Allah menjawab semua doa dan memberkati kita semua dengan rahmat-Nya yang Maha Luas. Salam Ramadhan Kareem Sahabat!

Saya berdoa agar setiap kali melihat ke arah Masjidil Haram, kita semua dikurniakan rahmat dan kemuliaan daripada yang Maha Esa. Sempena Ramadan yang mulia ini, semoga kita semua diberikan kekuatan untuk menjalani ibadah puasa dengan penuh rukun dan tawaduk.

Semoga awak dan semua orang yang disayangi dilimpahkan dengan rahmat Allah. Semoga dikurniakan kemakmuran, kejayaan dan kemuliaan. Ramadan Mubarak Sahabat!!!

Semoga ada kejayaan dan kecemerlangan dalam hidup anda untuk membawa kita semua ke tahap keimanan serta ketakwaan yang baru. Selamat Menyambut Ramadhan kepada anda.

Di bulan Ramadan yang mulia ini, saya mendoakan kesihatan, kekayaan dan kebahagiaan buat kita semua. Salam Ramadhan yang ceria, keberkatan dan ketenangan.

Saya berharap agar Ramadan kali ini menceriakan setiap sudut hidup dan menyebarkan kebahagiaan serta ketenangan dalam hidup anda. Salam sayang di bulan Ramadhan buat semua yang mengenali diri ini.

Ramadan Mubarak kepada awak dan semua insan tersayang. Semoga sambutan bulan puasa ini memberikan kebahagiaan dan kegembiraan dalam hidup kita semua.

Semoga Allah mengurniakan kita inspirasi untuk terus mencapai semua matlamat hidup di dunia dan di akhirat. Selamat menunaikan ibadah puasa pada bulan Ramadhan