Daya Tarikan Sempena Fiesta Lampu Putrajaya 2019

PERTUNJUKAN YANG PALING DINANTI-NANTIKAN !!! Persembahan projeksi pencahayaan terhebat pada layar terbesar di Malaysia. Tahun ini bertemakan ‘Beautiful Malaysia’ pastinya mempersembahkan keindahan, keistimewaan dan keunikan Malaysia !!! Anda pasti tidak akan ketinggalan untuk merasai pengalaman menakjubkan kalini di Festival LAMPU 2019 !!!

Baca: Light and Motion Putrajaya (LAMPU Festival) 2019

Nama Program: Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019
Tarikh: 28 – 31 Disember 2019
Tempat: Dataran Putrajaya, Presint 3 Putrajaya

Antara pengisian dan daya tarikan sempena penganjuran Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 ialah:-

Beca Putrajaya

BECA PUTRAJAYA sudah menjadi trademark bagi salah satu aktiviti santai seisi keluarga dan para pengunjung di Putrajaya. Sekali lagi akan memeriahkan Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 jangan lepaskan peluang untuk menaiki beca warna-warni yang comel ini bersama yang tersayang !!

Baca: Popular Place to Cycling in Putrajaya

Wayang Kulit

“Tak lapuk dek zaman, tak lekang dek panas” itulah perumpamaan pertunjukan kesenian WAYANG KULIT di serata dunia. Dibawakan khas dari negeri pantai timur, istimewa ke pentas festival #lampu2019 nanti. Antara yang paling mendapat penonton yang paling ramai mahupun di kalangan si cilik sehingga atok dan nenek sungguh di kalangan rakyat tempatan juga pelancong dari luar negara. Kebanggaan kita, Wayang Kulit Malaysia !

Baca: What to do in Putrajaya at Night

fiesta lampu putrajaya 2019

China Town Street and Little India Street

Pertama kali dibawakan khas buat pengunjung Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 !!! Dekorasi indah bercahaya warna-warni di sini bakal menjadi favorite spots buat kaki foto tak kira yang profesional mahupun kaki insta.

fiesta lampu putrajaya 2019

Fitness Fiesta 2019

JOM KAKI ZUMBA kita ramai-ramai join Fitness Fiesta 2019 (sempena LAMPU 2019) kalini bertemakan ‘Glitters & Shine’ wow EMPAT MALAM berturut-turut boleh berzumba sambl jalan-jalan di Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 🙂 🙂 🙂 Jom jom jom ajak kawan-kawan gegirls and family boleh book pakej 4malam terus or walk-in pada setiap malam.

fiesta lampu putrajaya 2019

Festive Dome @ Planetarium360 (LAMPU2019)

ANTARA ‘WOW FACTORS’ Festival Light And Motion Putrajaya 2019! Inilah Planetarium360 yang akan dibuka lebih awal untuk kunjungan orang awam.

fiesta lampu putrajaya 2019

FESTIVE DOME @ PLANETARIUM360 akan dibuka kepada semua mulai 22 Disember (Ahad) ini !!! Dome kebudayaan interaktif memperkenalkan teknologi penataan cahaya, visual dan audio interaktif yang canggih dan terkini bakal memberikan pengalaman baharu buat semua pengunjung Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 !!!! Jom semua, terokai Festive Dome !

Harga Tiket

  • RM20 (Standard)
  • RM10 (MyKad)
  • RM5 (Warga Emas)
  • PERCUMA (Kanak-kanak di bawah ketinggian 100cm)

Kampung Melayu

“TIADA YANG LAMA, TIADA LAH YANG BARU” aura senibina klasik rumah kampung Melayu tidak akan sekali pudar namun semakin tinggi nilainya. Laman Kampung Melayu bakal memikat hati para pengunjung Festival LAMPU tahun ini. Jom ajak keluarga along, angah, alang, atih, andak, uda, tam, acik, anjang dan usu… reramai kita berkampung di LAMPU 2019!!!

Sambutan Ambang Tahun Baharu 2019 @ Putrajaya

SAMBUTAN AMBANG TAHUN BAHARU 2020 bersama Festival Light And Motion Putrajaya (LAMPU) 2019 !!!!

Lain-Lain Daya Tarikan

Putrajaya Light Festival 2019,Lampu Putrajaya 2019,Pesta Lampu Putrajaya 2019,Taman Lampu Putrajaya,Light And Motion Putrajaya,Putrajaya Festival 2019,Light And Motion Putrajaya Lampu 2019,Event Di Putrajaya 2019,Putrajaya Event, fiesta lampu putrajaya 2019