#5 – Inilah dia Putrajaya Flower Festival 2019

Aku sebenarnya agak tidak puas hati. Sebab tak tahu jalan mana yang betul untuk lalu kesemua taman / pameran bunga yang ada. Sana ada sini ada. Tengok gaya macam aku ada terlepas satu atau dua nampaknya. Tapi tak per lah. Kalau free lagi, boleh datang lagi lain kali. Insyaallah.

Baca:

Universiti Garden

Putrajaya Flower Festival 2019

Taman Universiti ini terletak berhampiran dengan Putrajaya Seafood Restaurant. Disekeliling jambatan dan persekitaran dihiasi dengan pelbagai jenis bunga yang cantik. Sesegar mata memandang.

Universiti Garden ini disertai oleh5 buah Universiti – UTM, UPM, UCAM, UIA dan UiTM ahaks. Agaknya universiti yang ada menyediakan jurusan landskap kot.

Baca:

Putrajaya Flower Festival 2019

Baca: Koleksi Ucapan Happy Birthday yang Unik

Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC)

Putrajaya Flower Festival 2019

Sejemput tersendiri lokasi taman milik MOTAC ini. Luas dan nyaman sebab tepi tasik. Tepi padang pulak tu. Memang tempat lepak santai pepetang dating sesuai nie.

Kiranya inilah lokasi terakhir yang aku kunjungi. Depannya adalah pintu keluar/masuk yang berhadapan dengan Moroccan Pavilion Putrajaya.

Putrajaya Flower Festival 2019
Putrajaya Flower Festival 2019

Tapak Jualan

Putrajaya Flower Festival 2019

Tidak jauh daripada tapak letak kenderaan adalah lokasi tapak jualan pokok / benih / semaian dan makanan minuman. Jadinya, orang yang tak beli tiket pun boleh mundar mandir lepak disini. Sebab lokasi di luar pagar Taman Botani Putrajaya.

Putrajaya Flower Festival 2019

Hajar dihati nak beli anak pokok dll, tapi memandangkan lokasi parking jauh etc, aku batalkan sahaja niat itu. Gigih nak membeli. Satu hal pula nak mengangkut bawa naik. Parking JAUH! hahaha

Putrajaya Flower Festival 2019 Putrajaya Flower Festival 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *