101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Nak cari someone yang betul-betul obses dengan kita dari awal sampai akhir tu susah sangat. Kalau kau dah jumpa someone yang pandai hargai kau, sayangilah dia, hargailah masa yang ada, ciptalah sebanyak mungkin kenangan dengan dia.

Berhentilah untuk suruh seseorang berubah menjadi orang lain. Biar dia ingin jadi diri dia. Biar dia dengan kebahagiaan dia, jangan halang dan jangan ubah.

Jika maaf itu berharga, tiada hati yang terluka. Sebab itulah kita kena berhati-hati dalam memilih pasangan.

Membiarkan seorang wanita itu tidur selepas menangis dalam keadaan dia banyak masalah boleh membuatkan dia tawar hati.

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Orang yang ada trauma ni dia boleh kembali mencintai seseorang itu dengan setulus hati tetapi dia tidak akan pernah percaya bahawa dirinya dicintai. Yang faham sahaja akan faham perasaan dia tu macam mana.

Kelak kamu akan bertemu seseorang yang menjadi alasan mengapa hubunganmu di masa lalu tidak berhasil.

Semoga Tuhan berikan kita semua rezeki yang luas dan juga peluang untuk kita balas satu per satu apa yang mak ayah dah korbankan dulu.

Belajar menerima keadaan tanpa harus membenci kenyataan.


Hasbunallah wanikmal wakil nikmal maula wanikman nasir.

“Cukuplah Allah sebagai tempat diri bagi kami, sebaik baik pelindung dan sebaik baiknya penolong kami.”

Alhamdulilahhh banyak kejadian yang baik baik berlaku tanpa i duga. ALLAHU


Orang introvert ni jarang nak bercakap and boleh dikatakan pendiam tetapi sekali dia tiba-tiba menjadi orang extrovert disitulah kau perlu berhati-hati dengan si dia.

Orang tak pernah tahu struggle kita. Diorang tahu kita senang happy je.

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Don’t give someone fake hope because you don’t know how it effect to them.

Kerana saya perempuan. Jika hubungan saya tidak di restui oleh ibu dari laki-laki yang saya inginkan, saya tidak akan berjuang untuk restu itu. Kerana sudah jadi aturan semesta, anak perempuan adalah milik ayahnya sampai menikah & anak laki-laki adalah milik ibunya sampai ia mati.

Baca: 10 Hadis dan Ayat Quran Tentang Kelebihan Hari Jumaat

Belajar menjadi orang yang tenang kerana emosi pernah membuatkan kau kehilangan banyak perkara.

Kadang hidup ni rasa serba salah. Baik sangat kena pijak, bila kita tak peduli kawan pula takde. Bila takde kawan mulalah rasa mudah sedih hati pun jadi sensitive. Korang pernah rasa camni juga tak?

Terlebih berharap, kau akan jadi kecewa. Jadi cukuplah , untuk kau sekadar bersederhana sahaja dalam hidup.

Marahnya orang sabar adalah diam. Kecewanya orang sabar adalah pergi.

Trust me, people only appreciate you when they lose you.

Dikurniakan circle dengan orang yang baik dan positif pun satu nikmat sebenarnya , Alhamdullilah.

Orang tak pernah rasa kena tinggal, dia tak akan tahu. Lead to trauma. Broken heart failure. Sakit, berat di dada tetiba. Depressed, so jangan di buat main hati orang. Long term effect is not a joke.

Please create your own life and do it well . Takperlu pun kita terikut dengan life orang lain.

Baca: 100 Kata-Kata Cinta Melayu – Pendek, Islamic, Romantis

If dia sayang kau, dia akan tahu cara nak hargai kau. Hati orang kita tak boleh nak paksa. Sampai masa dia akan berubah tanpa dipinta.

Apabila kita bersedia untuk menerima kehadiran seseorang, maka kita juga perlu bersedia untuk kehilangannya.

Setia apa pun seseorang itu akan menjadi sia sia jika bersama orang yang salah .

Menyayangi seseorang yang tidak menghargai sama seperti menangkap angin, sia sia .


Manusia tidak pernah lepas daripada dua hal

  1. Melakukan kesalahan
  2. Lupa

Jadi, terus berusaha memperbaiki diri, Allah lihat usaha kamu.

Nak cari someone yang betul-betul obses dengan kita dari awal sampai akhir tu susah sangat. Kalau kau dah jumpa someone yang pandai hargai kau, sayangilah dia, hargailah masa yang ada, ciptalah sebanyak mungkin kenangan dengan dia.

Berhentilah untuk suruh seseorang berubah menjadi orang lain. Biar dia ingin jadi diri dia. Biar dia dengan kebahagiaan dia, jangan halang dan jangan ubah.

Jika maaf itu berharga, tiada hati yang terluka. Sebab itulah kita kena berhati-hati dalam memilih pasangan.

Membiarkan seorang wanita itu tidur selepas menangis dalam keadaan dia banyak masalah boleh membuatkan dia tawar hati.

Orang yang ada trauma ni dia boleh kembali mencintai seseorang itu dengan setulus hati tetapi dia tidak akan pernah percaya bahawa dirinya dicintai. Yang faham sahaja akan faham perasaan dia tu macam mana.

Kelak kamu akan bertemu seseorang yang menjadi alasan mengapa hubunganmu di masa lalu tidak berhasil.

Kalau orang jauhi kita, kita jauhkan diri juga. Kalau orang tak suka kita, tak perlu kita tunjukkan muka. Pergilah ke tempat di mana kita dihargai. Kita berhak memilih jalan hidup kita sendiri.

Sedang berada di satu fasa ingin meluahkan sesuatu tetapi tidak ingin menyusahkan siapa-siapa.

Ya Allah, siapapun yang menjadi sebab bahagiaku, tolong bahagiakanlah ia sepanjang hidupnya.

Ada orang nampak tenang, kuat dan nampak macam takde masalah. Tapi pernah tak terfikir berapa kali agaknya hati dia rabak untuk nampak macam tu.

Having a good relationship with Allah is important.

Terkadang menghilang sementara dari kehidupannya itu perlu supaya dapat membuktikan dia mencarimu atau yang lain.

Mempertahankan tidak sesakit dipertahankan.

Orang tegur, sebab sayang. Bukan benci.

Letakkan pengharapan dan kebergantungan yang tinggi kepada Allah SWT. Percayalah, kita tak akan kecewa lama-lama sebab orang yang berharap dan bergantung kepada Allah pasti yakin dengan segala apa yang Allah berikan itu adalah yang terbaik.

Kalau dia pergi, maksudnya Allah takdirkan ada yang lagi baik dari yang lepas.

Lepaskan segala sesuatu yang membuatmu stress dan sedih.

Semoga Tuhan berikan kita semua rezeki yang luas dan juga peluang untuk kita balas satu per satu apa yang mak ayah dah korbankan dulu.

Belajar menerima keadaan tanpa harus membenci kenyataan.


Hasbunallah wanikmal wakil nikmal maula wanikman nasir.

“Cukuplah Allah sebagai tempat diri bagi kami, sebaik baik pelindung dan sebaik baiknya penolong kami.”

Alhamdulilahhh banyak kejadian yang baik baik berlaku tanpa i duga. ALLAHU


Orang introvert ni jarang nak bercakap and boleh dikatakan pendiam tetapi sekali dia tiba-tiba menjadi orang extrovert disitulah kau perlu berhati-hati dengan si dia.

Orang tak pernah tahu struggle kita. Diorang tahu kita senang happy je.

Don’t give someone fake hope because you don’t know how it effect to them.

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Kerana saya perempuan. Jika hubungan saya tidak di restui oleh ibu dari laki-laki yang saya inginkan, saya tidak akan berjuang untuk restu itu. Kerana sudah jadi aturan semesta, anak perempuan adalah milik ayahnya sampai menikah & anak laki-laki adalah milik ibunya sampai ia mati.

Belajar menjadi orang yang tenang kerana emosi pernah membuatkan kau kehilangan banyak perkara.

Kadang hidup ni rasa serba salah. Baik sangat kena pijak, bila kita tak peduli kawan pula takde. Bila takde kawan mulalah rasa mudah sedih hati pun jadi sensitive. Korang pernah rasa camni juga tak?

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Terlebih berharap, kau akan jadi kecewa. Jadi cukuplah , untuk kau sekadar bersederhana sahaja dalam hidup.

Marahnya orang sabar adalah diam. Kecewanya orang sabar adalah pergi.

Trust me, people only appreciate you when they lose you.

Dikurniakan circle dengan orang yang baik dan positif pun satu nikmat sebenarnya , Alhamdullilah.

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Orang tak pernah rasa kena tinggal, dia tak akan tahu. Lead to trauma. Broken heart failure. Sakit, berat di dada tetiba. Depressed, so jangan di buat main hati orang. Long term effect is not a joke.

Please create your own life and do it well . Takperlu pun kita terikut dengan life orang lain.

If dia sayang kau, dia akan tahu cara nak hargai kau. Hati orang kita tak boleh nak paksa. Sampai masa dia akan berubah tanpa dipinta.

101 Koleksi Bergambar - Ayat Cinta Terbaik Terkini

Apabila kita bersedia untuk menerima kehadiran seseorang, maka kita juga perlu bersedia untuk kehilangannya.

Setia apa pun seseorang itu akan menjadi sia sia jika bersama orang yang salah .

Menyayangi seseorang yang tidak menghargai sama seperti menangkap angin, sia sia .


Manusia tidak pernah lepas daripada dua hal

  1. Melakukan kesalahan
  2. Lupa

Jadi, terus berusaha memperbaiki diri, Allah lihat usaha kamu.


Dalam setiap hubungan pasti ada trust issues. Masalah ini disebabkan past relationship toxic. If partner kau ada trust issues please tolong guide dia & yakin dia yang kau mampu bimbing dia ke arah lebih baik.

Tidak akan pergi sesuatu yang indah, kecuali akan digantikan dengan yang lebih indah.

Ada orang mintak maaf walaupun dia tak salah. Ada orang mintak maaf sebab takut kehilangan.

Ada orang dia minta maaf sebab betul dia salah . ada juga orang dia minta maaf sebab dia malas nak bergaduh untuk perkara yang kecil. Appreciate for those yang berani untuk minta maaf sebab bukan semua orang mampu buat.

Menerima tak semudah melupakan kerana menerima kenyataan itu boleh lagi kau pertimbangkan. Tapi melupakan itu sangat susah.

Semakin lama you kenal dengan seseorang itu, semakin banyak bad side & kekurangan yang you akan nampak. Don’t worry, it’s normal because semua orang ada good side & bad side dia. It’s how to us accept that.

Air mata lelaki lebih mahal daripada perempuan .

Pasanganmu nanti adalah pilihanmu, rezekimu dan takdirmu. Maka jangan memandang kepada selain milikmu dan jangan membanding-bandingkannya dengan yang bukan milikmu.

Tawar hati. Maaf buatlah apa kau nak buat, aku takkan halang dah. It’s okay as long kau happy.

Aku tak menyesal dengan keputusan apa yang aku buat sekarang. Remove toxic people, kecilkan circle & etc. I don’t care anymore. As long untuk my own happiness. I’m happy now because I don’t need them anymore.

Relationship are so risky nowadays. No matter how good you are, they could just lose feelings for you just like that.

Tidak perlu mengejar orang yang tidak menyukai kita .

Seseorang perempuan itu perlukan waktu yang lama untuk pergi , tapi sekali dia pergi dia takkan kembali lagi .

101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini 101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini 101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini 101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini 101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini 101 Koleksi Bergambar – Ayat Cinta Terbaik Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *